Gratis menstruatieproducten in Wapenveld

Zaterdag 28 september 2024

De gezamenlijke diaconieën van de Hervormde gemeente, Gereformeerde gemeente de Brug en de Petruskerk hebben gezorgd voor een MUP-kast in Wapenveld. Een MUP-kast is een menstruatie uitgifte punt. Via een MUP-kast kunnen meisjes en vrouwen kosteloos een menstruatie-product uitkiezen. Het aanbod van menstruatieproducten in een MUP-kast is divers, zodat meisjes en vrouwen zelf een product kunnen kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden. In een MUP-kast kun je verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons vinden. Ook zijn er menstruatiecups beschikbaar.

Het Armoedefonds is gestart met de MUP-kasten omdat bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen die in armoede leven, is er thuis geen geld voor menstruatieproducten. Het Armoedefonds maakt gebruikt van lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties die een MUP-kast plaatsen in hun eigen omgeving. Het Armoedefonds zorgt voor de gratis menstruatieproducten die in de MUP-kasten worden geplaatst.

Met al deze MUP (kasten/punten) worden nu zo’n 170.000 meisjes/vrouwen in Nederland bereikt. In Wapenveld staat er een MUP-kast op het plein bij de Petruskerk, Kwartelweg 9.

Een hartelijke dank aan Jaap IJzerman en Henk van der Wal, die een MUP-kast voor Wapenveld hebben geregeld en opgeknapt.

Voor meer informatie bezoek de website van het Armoedefonds, klik hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven